Генерал НАТО: Росія навряд спробує перевірити готовність Альянсу

Генерал НАТО: Росія навряд спробує перевірити готовність Альянсу

Укрінформ
Північноатлантичний альянс робить усе можливе, аби стримати агресивну поведінку Росії.

Таку думку в інтерв'ю радіо СВС висловив глава Військового комітету НАТО генерал Петр Павел.

«Нам доводиться мати справу із Росією як державою, що використовує військову силу для досягнення своїх політичних цілей <...> Ми робимо усе можливе, аби стримати їх від таких поривань», - сказав Павел.

На його переконання, Росія навряд намагатиметься найближчим часом перевіряти готовність НАТО, хоча повністю виключати таку можливість не слід. «Зважаючи на непередбачуваність поведінки Росії, важко стверджувати будь-що зі 100% упевненістю. Однак, загалом я не думаю, що РФ отримає якісь переваги, випробувавши зараз НАТО, оскільки, якщо Путін прагне діалогу із США та НАТО, такі дії нашкодять цьому», - зазначив генерал.

Він також закликав не поспішати з висновками стосовно політики Білого дому щодо НАТО після приходу до влади Дональда Трампа, оскільки передвиборні заяви кандидата у президенти та слова глави держави можуть різнитися. «Ми упевнені, що по обидва боки Атлантики є багато взаємних інтересів та спадковості», - наголосив Павел.  

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус заявив минулого тижня, що президент Росії Володимир Путін може спробувати випробувати готовність НАТО до оборони у період, поки крісло президента США не посів Дональд Трамп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-