Вибори в Молдові: від КС вимагають скасувати результати

Вибори в Молдові: від КС вимагають скасувати результати

Укрінформ
Голова Конституційного суду Молдови Олександру Тенасе заявив, що на нього чиниться тиск з вимогою анулювати результати голосування у другому турі президентських виборів, який відбувся у неділю, 13 листопада.

Про це йдеться в оприлюдненій заяві глави КС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«В останні дні різними електронними каналами я отримав десятки листів із вимогою анулювати підсумки голосування на президентських виборах. Хочу підкреслити: незважаючи на те, що листи підписані різними невідомими особами, їхній зміст ідентичний. В усіх електронних посланнях вміщені посилання на питання виключно приватного характеру, що неприпустимо. Зміст багатьох із цих листів було оприлюднено і молдавськими ЗМІ, що дає підставу стверджувати про те, що всі ці дії були скоординовані. Про це я поінформував членів Конституційного суду», - йдеться в заяві.

У зв'язку з цим Олександру Тенасе нагадує, що рішення Конституційного суду приймаються всіма її членами, які є висококваліфікованими фахівцями в галузі конституційного права.

Глава КС підкреслює, що всі скарги про порушення на виборах розглядаються у судових інстанціях, зазначаючи, що їх розгляд не входить до компетенції Конституційного суду.

КС, за словами його голови, винесе вердикт за результатами президентських виборів лише після того, як буде завершено розгляд судовими інстанціями всіх суперечок і скарг щодо результатів виборів.

Як повідомлялося, 13 листопада в Молдові відбувся другий тур президентських виборів. Перемогу здобув лідер Партії соціалістів Ігор Додон (за нього проголосувало 52,18% виборців), який випередив свого опонента, голови партії «Дія і солідарність» Майю Санду на 4%.

Майя Санду, у свою чергу, заявила, що планує опротестувати підсумки голосування, звинувативши Центрвиборчком і центральну владу Молдови у фальсифікації підсумків голосування.

Фото: 1News.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-