Вибори у Молдові: Санду зібрала докази фальсифікацій

Вибори у Молдові: Санду зібрала докази фальсифікацій

Укрінформ
Колишній кандидат у президенти Молдови, лідер партії «Дія і солідарність» Майя Санду ініціювала збір доказів, що підтверджують фальсифікацію результатів голосування в другому турі президентських виборів, які відбулися 13 листопада.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Вибори були сфальсифіковані. Виборча кампанія мого опонента була маніпулятивною, дезинформаційною. Кампанія фінансувалася непрозоро», - написала Санду.

Вона закликає своїх прихильників підписатися під петицією про визнання виборів недійсними і продовжувати збір доказів, що підтверджують фальсифікацію результатів голосування.

Екс-кандидат у президенти звинуватила представників Центрвиборчкому в поганій організації процесу голосування, через що багато представників діаспори не змогли проголосувати унаслідок нестачі бюлетенів на багатьох виборчих дільницях.

Переможець президентської гонки, лідер Партії соціалістів Ігор Додон закликав опонентів до спокою, заявивши, що його прибічники «готові захищати перемогу на виборах».

Напередодні перед будівлею Центрвиборчкому відбувся мітинг, учасники якого вимагали повторного проведення президентських виборів.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Центрвиборчкому, після обробки 100% бюлетенів для голосування перемогу на президентських виборах отримав соціаліст Ігор Додон - за нього проголосували 52,18% виборців. Він випередив Майю Санду на 4,5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-