Міжнародні спостерігачі назвали молдавські вибори вільними

Міжнародні спостерігачі назвали молдавські вибори вільними

Укрінформ
Міжнародні спостерігачі від Європарламенту, ОБСЄ, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Бюро ОБСЄ з демократичних інституцій і прав людини вважають, що вибори президента Молдови були демократичними, вільними і коректними.

Про це вони заявили під час прес-конференції, яка відбулася в Кишиневі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові. 

«Вибори з технічної точки зору були добре організовані, а спостерігачам не було створено жодних перешкод при здійсненні моніторингу виборчої кампанії - виборці могли у вільній обстановці голосувати на виборчих дільницях. Коректно була організована також процедура підрахування голосів», - йдеться у наданому спостерігачами звіті. 

Активність виборців у другому турі президентських виборів свідчить, за словами спостерігачів, про зростаючий інтерес молдавських громадян до майбутнього своєї держави. 

Водночас спостерігачі висловили занепокоєння щодо некоректного висвітлення виборчої кампанії з боку ряду молдавських ЗМІ.  

Спостерігачі продовжать моніторинг до оголошення остаточних результатів виборів, після чого представлять остаточний звіт про діяльність у Молдові. 

Як повідомлялося, у неділю, 13 листопада, в Молдові пройшов другий тур президентських виборів. Після опрацювання Центрвиборчкомом 100% бюлетенів для голосування за Ігоря Додона проголосували 52,18% виборців, а за його опонента, кандидата від партії «Дія і солідарність» Майю Санду - 47,82%. 

Це перші з 1996 року всенародні вибори президента. З 2001 по 2009 роки президента обирав парламент, однак навесні 2016 року Конституційний суд виніс вердикт про повернення до процедури всенародного обрання очільника держави.

Фото: AllMoldova

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-