Британія втратить доступ на ринок ЄС після Brexit - глава Єврогрупи

Британія втратить доступ на ринок ЄС після Brexit - глава Єврогрупи

Відео
Укрінформ
Велика Британія не зможе покинути митне об'єднання ЄС та при цьому зберегти вільний доступ на європейський ринок.

Про це заявив міністр фінансів Нідерландів, голова Єврогрупи Йерун Дейсселблум в інтерв'ю BBC Night, говорячи про заяви міністра закордонних справ Великої Британії Бориса Джонсона щодо Brexit.

"Він каже речі, які є інтелектуально неможливими, політично недоступними. Я вважаю, він не пропонує відвертий підхід, щоб британці бачили, що попереду і що може бути досягнуто в ході цих переговорів", - сказав Дейсселблум.

Нідерландський міністр відзначив, що Джонсон "пропонує британцям опції, які насправді є недоступними".

"Наприклад, казати, що ми можемо зберегти повний доступ до внутрішнього ринку, але будемо поза митним об'єднанням. Це неможливо, цього не існує", - сказав він.

Дейсселблум відзначив, що ситуація із Brexit не може мати сценарію при якому виграють усі. "Це буде програшна для всіх ситуація і в найкращому разі, якщо ми відкладемо в бік всі емоції та спробуємо напрацювати угоду, яка принесе найменшу шкоду для всіх нас, ми зможемо мінімізувати шкоду для економіки Великої Британії та європейської економіки", - сказав він.

Раніше ЗМІ із посиланням на інтерв'ю міністра закордонних справ Британії Бориса Джонсона чеським медіа повідомили, що Британія хоче вийти із митного об'єднання  ЄС, проте зберегти можливість вільної торгівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-