Лідер президентських виборів в Болгарії прагнутиме скасування антиросійських санкцій

Лідер президентських виборів в Болгарії прагнутиме скасування антиросійських санкцій

Укрінформ
Переможець (згідно з даними екзит-полів) президентських виборів в Болгарії, генерал-майор у відставці Румен Радев заявив, що має намір домагатися скасування антиросійських санкцій.

Про це він заявив після оприлюднення результатів екзит-полів після закриття виборчих дільниць, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Для мене важливий діалог і консенсус. Вже багато держав висловилися за скасування санкцій проти Росії. Президент повинен бути активною фігурою і саме такою постаттю я маю намір стати. Буду тісно співпрацювати з урядом для скасування антиросійських санкцій», - заявив Радев.

Він зазначив, що під час свого президентського мандата хотів би мати діалог з президентами США і Росії, додавши, що «новообраний президент США Дональд Трамп заявив про готовність до діалогу з Росією».

Нагадаємо, в неділю, 13 листопада, у Болгарії пройшов другий тур президентських виборів. Згідно з даними екзит-полів, за Румена Радева проголосували трохи більше 58% виборців, а за його опонента, спікера парламенту, висуванця правлячої в країні партії ГЕРБ («Громадяни за європейський розвиток Болгарії») Цецку Цачеву – близько 35%.

Після оголошення результатів екзит-полів, про свою відставку заявив прем'єр-міністр країни Бойко Борисов. Цецка Цачева, визнавши свою поразку на виборах, також заявила про готовність піти у відставку з поста голови Народного зібрання (парламенту) Болгарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-