Прем'єр Болгарії: Не можна дозволити повернути країну в тоталітарне минуле

Прем'єр Болгарії: Не можна дозволити повернути країну в тоталітарне минуле

Укрінформ
У Болгарії після першого туру президентських виборів є тільки два шляхи: повернутися в тяжке ідеологічне минуле або залишитися в сім'ї вільних європейських народів.

Про це прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

«Усі наші прихильники - противники тоталітарного комуністичного лівого руху, який продовжує зароджуватися за лаштунками олігархічних кругів. Можливостей у нас тільки дві: дозволити Болгарії повернутися в тяжке минуле ідеологічної брехні і підпорядкування чужим інтересам або нашими голосами зробити так, щоб залишитися там, де її справжнє місце - серед вільних європейських держав», - зазначив прем'єр.

Як повідомлялося, в неділю, 6 листопада, у Болгарії пройшли всенародні вибори президента.

Після обробки Центрвиборчкомом 90,1% бюлетенів висуванець Болгарської соціалістичної партії генерал-майор у відставці Румен Радєв набирає 25,76% голосів, а голова парламенту, представник правлячої партії ГЄРБ (Громадяни за європейський розвиток Болгарії) Цецка Цачева - 21,97%.

Цачева виступає за продовження європейського шляху розвитку Болгарії, а Радєв більше відомий своїми проросійськими поглядами і заявами про необхідність пом'якшення антиросійських санкцій.

Явка на виборах становила близько 54% виборців.

Другий тур президентських виборів пройде в неділю, 13 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-