Після е-декларування ЄС не має права затягувати безвіз - депутат Бундестагу

Після е-декларування ЄС не має права затягувати безвіз - депутат Бундестагу

Укрінформ
З початком роботи системи електронного декларування Україна усунула всі перешкоди на шляху до отримання безвізового режиму, тепер рішення повинна прийняти Європа.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу в ФРН заявила депутат німецького Бундестагу від партії Союз 90/Зелені, член ПАРЄ Марі-Луїза Бек.

«Із запровадженням електронної декларації Україна виконала всі вимоги ЄС з лібералізації візового режиму. Тепер м'яч знаходиться на полі ЄС: він не може довше відкладати візове питання, але має стримати свою обіцянку про скасування візового режиму», - вважає депутат.

Інакше, попереджує вона, ЄС загрожує втрата віри українців в європейські цінності співтовариства та послаблення руху власне українських реформ.

Бек зазначає, що система електронного декларування, яке направляється МВФ, є «важливим кроком на шляху до більшої прозорості в парламенті, в якому зв'язані політика і бізнес». На її думку, представлені нині цифри доводять, що «розплутування мережі олігархічних структур і корумпованих політиків, як і раніше, залишатиметься політичною боротьбою».

Незважаючи на те, що «ми, як і раніше, не маємо справи з достовірно повним розкриттям активів, це все одно є успіхом на пострадянському просторі», підкреслює німецький політик, нагадуючи про те, що саме такої прозорості вимагали прихильники Майдану.

Депутат Бундестагу говорить, що розкриті статки розпалюють недовіру населення у його народних обранців. Щоб повернути цю довіру, тим доведеться пояснити, як вони здобули свої капітали. І якщо вони не зможуть зробити це переконливо, Національне антикорупційне бюро і Міністерство юстиції будуть покликані перевірити цих персон, і в разі незаконного збагачення санкціонувати вжиття заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-