Президент Філіппін пояснив, що означає його

Президент Філіппін пояснив, що означає його "розлучення" з Америкою

Укрінформ
Президент Філіппін Родріго Дутерте зазначив, що не має намірів розривати зв'язків між своєю країною і Сполученими Штатами, натомість хоче проводити більш незалежну зовнішню політику.

Його заяву наводить інформагентство Reuters.

"Це не розрив зв'язків. Коли ви говорите про розрив зв'язків, ви припиняєте дипломатичні відносини. Я не можу зробити це",- заявив він журналістам під час прес-конференції у філіппінському місті Давао.

Дутерте також підкреслив, що підтримання відносин зі США відповідає інтересам народу його країни.

Своє пояснення президент Філіппін зробив наступного дня після того, як спровокував дипломатичне непорозуміння, заявивши під час візиту до Пекіна, що "відділяється" від США.

Як повідомляв Укрінформ, в адміністрації США зазначили, що не знайшли логічного пояснення заяві філіппінського лідера та відрядили до Маніли помічника держсекретаря США в питаннях Східної Азії Деніела Рассела для роз'яснення всіх питань у переговорах з філіппінською владою.

"Я оголошую про своє відокремлення від Сполучених Штатів. І у військовій сфері, може, не у соціальній, але в економіці також", - заявив Дутерте під час бізнес-форуму в Пекіні.

Він також заявив, що хотів би зустрітися з Путіним. "Можливо, я також поїду до Росії, щоб поговорити з Путіним і сказати йому, що нас троє проти світу - Китай, Філіппіни і Росія. Це єдиний шлях".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-