Санкції проти Росії потрібно продовжити відразу на рік - євродепутат

Санкції проти Росії потрібно продовжити відразу на рік - євродепутат

Укрінформ
Європа не повинна давати Москві неправильні сигнали про швидке зняття санкцій, навпаки - обмежувальні заходи потрібно продовжити відразу на рік.

Про це голова Комітету з міжнародних справ Європейського парламенту Ельмар Брок заявив в Берліні на першому форумі Бориса Нємцова, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Я пропоную, щоб санкції були продовжені в грудні на цілий найближчий рік. І треба вже сьогодні сказати Путіну правду, може, це знизить ймовірність неправильної оцінки ситуації», - заявив німецький політик.

Він вважає, що оскільки в Європі вирішили «не вести війну через Україну», санкції є правильною відповіддю - «щоб агресор зрозумів, що агресія коштує дорого». У цьому контексті Брок наголосив: деякі політики, запевняючи росіян, що все буде не так страшно, дають неправильний сигнал Москві. Це перешкоджає встановленню миру в Україні, вважає євродепутат.

За словами Брока, він хоч і виступав завжди за те, щоб дотримуватися жорсткого курсу стосовно Росії через Україну, але розумів, що з Москвою потрібно співпрацювати для вирішення багатьох питань у світі. Як приклад він наводив співробітництво з Росією в питанні Іраку. «Але ось уже третій тиждень я вважаю, що припустився помилки: Росія не є тут партнером заради встановлення миру і просування Женевських угод, Росія - сторона війни», - визнав політик.

На його переконання, потрібно зробити все, щоб не допустити експорту в Росію технологій, які могли б допомогти їй освоїти виробництво нових озброєнь і розробку нових газових і нафтових покладів. «Таке співробітництво має бути заморожене, і це вирішальний крок до миру», - вважає Брок.

Політик зазначив, що завжди відстоював позицію про необхідність співробітництва за будь-яких обставин. Але у 2012 році люди вийшли на вулиці з бажанням звільнитися від такої політики, від тоталітарного режиму, щоб не допустити проявів націоналізму, що може призвести до страшних наслідків, і «це не тільки історія Криму та східної України». «Ми хочемо жити в Європі, в якій спираються на Гельсінський договір, Паризький акт, де дотримуються два принципи - територіальна недоторканність і суверенітет держави, де кожна держава повинна мати право самостійно вирішувати, куди їй йти. І немає ніякого права, в тому числі історичного ..., щоб ці принципи порушувати. Це ключове питання, яке перед нами стоїть», - заявив Брок.

При цьому він зазначив, що Захід не агресивний по відношенню до Росії. «Наші двері відкриті, тепер відповідь за Росією. Сподіваємося і хочемо, щоб Росія стала вільною країною, а президент, що обмежує права власного населення, - це правитель на глиняних ногах», - сказав депутат Європарламенту.

Як повідомлялося, Ельмар Брок виступив за введення додаткових санкцій проти Росії у зв'язку з її діями в сирійському Алеппо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-