Путін відповідальний за страждання сотень тисяч жителів Алеппо - євродепутат

Путін відповідальний за страждання сотень тисяч жителів Алеппо - євродепутат

Укрінформ
Дії російських військових у Сирії викликають все більше роздратування у Німеччині, про що свідчать заяви, зроблені у п'ятницю, у тому числі канцлером Ангелою Меркель.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Я тут можуть апелювати тільки до Росії, Росія має вплив на Ассада: ми маємо якнайшвидше покласти край звірячим злочинам", - заявила Меркель на зустрічі старійшин ХДС.

При цьому глава уряду підкреслила: "те, що там відбувається, жахливе. Ми маємо докласти всіх зусиль, щоб спробувати укласти перемир'я, доставити й забезпечити допомогу, передусім, людям, які дійсно її потребують".

Того ж дня на брифінгу у Берліні офіційний представник уряду Штеффен Зайберт, відповідаючи на запитання про можливість запровадження проти Росії санкцій через її позиції щодо Сирії, помітив: "з урахуванням воістину страхітливої ситуації в Алеппо, для оцінки якої скоро вже не залишиться слів, у світлі безперервної ескалації насильства у Сирії, тривалих повідомлень про жахи війни аж до військових злочинів, так само як і про страждання мирного населення, ми розуміємо, що можна розглядати різні варіанти дій".

Він нагадав, що керівництво ФРН бачить своїм основним завданням пошук політичного рішення, для чого потрібне стійке перемир'я. "Ми бачимо, передусім, борг Росії та Ірану у тому, щоб вони все зробили для використання свого впливу на режим Ассада", - сказав представник Меркель.

Депутат Європарламенту, голова найбільшої політичної групи ЄП - Європейської народної партії - німецький політик Манфред Вебер висловив переконання, що "глави держав і урядів ЄС не можуть більше закривати очі на вбивства й варварство у Сирії". В інтерв'ю виданню SPIEGEL він висловився чітко за запровадження антиросійських санкцій. 

"Він(Путін) несе повну відповідальність за нелюдські страждання сотень тисяч цивільних осіб і дітей в Алеппо. Пан Путін розуміє, очевидно, лише дуже жорстку мову", - переконаний політик.

Колега Вебера з Європарламенту німецький депутат Ельмар Брок відверто закликав посилити тиск на Росію за допомогою економічних санкцій, причому технологічних, які утруднять Москві розробку нових видів озброєнь.

Голова комітету Бундестагу у міжнародних справах Норберт Реттген назвав мовчання Європи, відсутність наслідків і санкцій у відповідь на важкий військовий злочин "скандалом". "Найменше, що має зробити Європа, це говорити ясною мовою, називаючи військовий злочин військовим злочином", - сказав депутат.

Втім, як кажуть джерела в уряді, Меркель навряд чи наполягатиме на європейському рівні на запровадженні нових санкцій, оскільки сумнівається у підтримці більшості в ЄС з цього питання і зараз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-