Заява РФ про терористів в Криму матиме ефект лише всередині країни - експерт

Заява РФ про терористів в Криму матиме ефект лише всередині країни - експерт

Укрінформ
Відомий російський аналітик професор Валерій Соловей вважає, що заява російської сторони про затримання «українських терористів» в Криму для зовнішньої арени безглузді, вони матимуть ефект лише всередині Росії.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Головний наслідок "кримського інциденту" - всередині, а не зовнішньополітичний. Думські вибори 18 вересня пройдуть в "атмосфері пильності". Під приводом боротьби з тероризмом будуть закручуватися гайки і придушувати будь-які натяки громадянської активності", - вважає аналітик.

На зовнішньополітичній арені, на його думку, викриття українського "терору" повинно було стимулювати Захід натиснути на офіційний Київ, щоб той прийняв російську інтерпретацію Мінська-2. Проте через недовіру Заходу до російського керівництва той на це не піде. Москва ж у будь-якому випадку пропагандистськи легітимує відмову виконувати мінські угоди через "ненадійність Києва".

Також Соловей прогнозує, що може відбутися чергове військове загострення на Донбасі. Однак воно не буде переслідувати стратегічних цілей. В цілому, заходи впливу на Україну з боку Росії будуть носити переважно пропагандистський, дипломатичний і торгово-економічний характер.

Нагадаємо: раніше Міністерство оборони України спростувало інформацію, поширену ФСБ РФ, про участь підрозділів Головного управління розвідки Міноборони диверсійної діяльності на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим і назвало її спробою Росії відвернути увагу від перетворення півострова на військову базу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-