До кібератак на демократів США причетні російські спецслужби - NYT

До кібератак на демократів США причетні російські спецслужби - NYT

Укрінформ
Оприлюднення в п'ятницю близько 20 тисяч украдених листів з комп'ютерних серверів Національного комітету Демократичної партії, багато з яких вдарили по авторитету демократичних лідерів, спричинило обговорення ролі російських спецслужб у спробах зірвати президентську кампанію в США.

Викрадення мейлів, опублікованих WikiLeaks, насправді має ознаки причетності російських спецслужб, пише впливове видання The New York Times.

"Довести джерело кібератаки, як відомо, важко. Але розслідування дійшло висновку, що національний комітет (демократів – ред.) був зламаний двома російськими спецслужбами, тими самими, що вчинили російські кібероперації проти Білого дому, Держдепартаменту й Об'єднаного комітету начальників штабів минулого року",- зазначається в публікації.

У метаданих оприлюднених листів є свідчення того, що "документи пройшли через російські комп'ютери".

Залишається тільки здогадуватися, чи було викрадення листів вчинено на замовлення Путіна, або просто це було здійснено його апаратниками, щоб зробити йому приємне, пише газета.

Це питання у неділю порушив організатор кампанії кандидата Клінтон Роббі Мук, який заявив, що листи просочилася в мережу за допомогою росіян, "щоб допомогти Дональду Трампу" у президентських перегонах. На думку демократів, у Росії є вагома причина підтримати Трампа. Лідер республиканців минулого тижня припустив, що США, можливо, не слід допомагати членам НАТО, які не виконують свої зобов'язання перед альянсом, у разі нападу ни них РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-