Трамп сказав, що зробить у разі нападу Росії на країни Балтії

Трамп сказав, що зробить у разі нападу Росії на країни Балтії

Укрінформ
Республіканський кандидат у президенти Дональд Трамп пообіцяв у разі обрання в першу чергу піклуватися про США, заявивши, що країна повинна спочатку "навести порядок у себе", перш ніж намагатися змінити поведінку інших країн.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті New York Time.

"Не думаю, що у нас є право займатися моралями. Подивіться, що відбувається у нас в країні. Як ми можемо займатися моралями, коли люди холоднокровно вбивають поліцейських?", - цитує Трампа "Голос Америки".

"Ми в першу чергу будемо дбати про нашу країну, перш ніж турбуватися про інших у світі", – сказав він.

Трамп зупинився на фінансуванні серйозного нарощування військового потенціалу, починаючи з модернізації ядерного арсеналу Америки. "У нас багато застарілого зброї, – сказав він. – У нас є ядерна зброя, про яку ми навіть не знаємо, чи працює вона".

Згідно з New York Times, Трамп заявив, що він змусить союзників взяти на себе витрати на оборону, які США несли протягом десятиліть, відмовиться від багаторічних договорів, які він вважає невигідними, і перевизначити саме поняття партнера Сполучених Штатів.

Він також сумнівається, що, будучи президентом, він автоматично продовжить гарантії безпеки, завдяки яким 28 членів НАТО впевнені, що їх підтримає вся військова міць США, пише газета.

Зокрема, відповідаючи на запитання про загрозливі дії Росії, що викликають тривогу у невеликих країн Балтії, наймолодших членів НАТО, Трамп сказав, що якщо Росія нападе на них, то рішення про те, чи приходити їм на допомогу, він буде приймати тільки після перевірки, чи виконували ці країни "свої зобов'язання перед нами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-