Чубаров розповів, як НАТО посилить позиції біля Криму

Чубаров розповів, як НАТО посилить позиції біля Криму

Укрінформ
Глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров прокоментував ініційоване Румунією питання розміщення постійного контингенту військово-морських сил країн НАТО в Чорному морі.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"Зміна взаємовідносин Туреччини і Росії в будь-який бік жодним чином не перешкоджає реалізації НАТО тих планів, які вона вважає за необхідне реалізувати в басейні Чорного моря. Це паралелі, що абсолютно не пететинаються. Принцип колективної безпеки країн НАТО ніколи не шкодив чиїмось індивідуальним відносинам. Країни-члени НАТО, включаючи Туреччину, абсолютно усвідомлюють ту небезпеку, яка виходить від Росії. Я б не говорив, що Туреччина не підтримає реалізацію проекту в Чорному морі, якщо її економічні відносини з РФ будуть поліпшуватися", - сказав Чубаров.

На його думку, "НАТО буде облаштовувати причали в Констанці — це найбільш глибоководний порт на Чорному морі і найближчий до території Криму, звідки Румунії загрожує найсучасніша російська зброя".

"Думаю, що один з аеродромів в Румунії теж буде мати можливість базування об'єднаної ескадрильї літаків країн-членів НАТО. Буде посилення й у сфері повітряної і морської захисту", - зазначив Чубаров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-