У США демократи відкрили з'їзд, де оберуть опонента Трампу

У США демократи відкрили з'їзд, де оберуть опонента Трампу

Укрінформ
Загальнонаціональний з'їзд Демократичної партії США розпочав у понеділок свій чотириденний марафон, головними пунктами якого мають стати голосування за номінанта від демократів на виборах президента США та кандидата у віце-президенти, а також затвердження політичної платформи партії на наступний період.

Подія відбуватиметься в одному з найбільших міст Сполучених Штатів – Філадельфії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Демократи готуються зробити чіткі ставки на цих виборах, що полягають у виборі між будівництвом стін і роз'єднанням людей, а також створенням оптимістичної єдиної концепції, де кожен має власну роль у розбудові нашого майбутнього", - зазначили організатори з'їзду.

У розкладі партійної "конвенції", як цю подію називають на американський манер, вже заплановані виступи щонайменше 34 ораторів. Це конгресмени і сенатори-демократи, представники етнічних меншин, компаній та федерацій, військові, вчителі, політики, громадські діячі. У перший день з'їзду відбудеться виступ першої леді США Мішель Обами. При цьому, як повідомляють організатори, список ораторів ще доповнюватиметься.

Делегати загальнонаціональної конвенції, які представляють всі штати країни, де проходили внутріпартійні праймеріз, обиратимуть шляхом голосування єдиного кандидата від партії в подальших президентських перегонах. Наразі "на дистанції" залишився один претендент – колишня держсекретар США і перша леді Гілларі Клінтон.

Напередодні вона оголосила про те, що обрала в якості віце-президента у своїй команді сенатора від штату Вірджинія Тімоті Кейна.

 Як очікується, ці два політики після формальної процедури затвердження їхніх кандидатур з'їздом, спільно боротимуться з опонентами від республіканців- Дональдом Трапом і Майком Пенсом.

Утім, попереду у демократів – чотири дні напруженої роботи у Філадельфії, під час якої делегати мають також проголосувати за політичну платформу партії, яка була розроблена перед з'їздом з перспективою на президентство нової команди демократів у Білому домі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-