Кількість жертв теракту в Ніцці зросла до 84

Кількість жертв теракту в Ніцці зросла до 84

Укрінформ
Кількість загиблих в результаті теракту в Ніцці зросла до 84 осіб, 18 людей перебувають у важкому стані. Серед загиблих є українець.

Увечері 14 липня приблизно о 23:30 (за Києвом) під час святкового салюту велика біла вантажівка на повному ходу врізалася в натовп людей на Англійській набережній Ніцци.

Водій спрямував транспортний засіб на тротуар, де були сотні людей. Вантажівка встигла проїхати 2 км, збиваючи на своєму шляху людей. Лише через півгодини цього кривавого руху водій зупинив авто навпроти готелю Westminster.

Поліція, яка прибула на місце теракту, застрелила водія. У місті одразу було оголошено антитерористичну операцію. 

Фото EPA

***

Український студент Влад Костюк з Вінниччини опинився серед поранених в Ніцці.

Про це розповів кореспонденту Укрінформу його шкільний вчитель Петро Тризна.

За його словами, Костюк, який вчиться в університеті Каліфорнії, Берклі (Сан-Франциско, США), повідомив батькам та друзям, що він поранений під час перебування в Ніцці. «Люди, які йшли поряд з ним, загинули під час теракту. Його самого спочатку занесли до місцевого казино, а потім він отримав меддопомогу. Наразі самому Владу в інтересах слідства заборонено спілкуватися з пресою», - розповів Тризна.

***

Правоохоронним органам вдалося точно встановити особу водія вантажівки, який ввечері 14 липня врізався в натовп людей на Англійській набережній в Ніцці.

Про це пише агентство AFP з посиланням на свої джерела в поліції.

Місцева газета Nice Matin повідомляє, що його звуть Мохамед Лахуаедж Булель, який працював в службі доставки, передає DW.

Тим часом видання Paris Match пише, що на місці теракту було знайдено два посвідчення особи. Поки незрозуміло, чи мова йде про підроблені документи, чи про спільника терориста.

***

За уточненими даними МЗС, під час теракту в Ніцці поранено двох громадян України.

Про це Укрінформу повідомила речник МЗС Мар'яна Беца.

"Станом на цю годину один громадянин України загиблий, двоє поранено. Але їхньому життю немає загрози. З нашого боку надається все необхідне консульське сприяння. Особи українців встановлено. Загиблий один чоловік, серед поранених - одна жінка і  один чоловік", - сказала Беца.

***

Французька поліція веде пошуки можливих спільників водія-вбивці, який учора ввечері на Англійській набережній у Ніцці спрямував вантажівку в натовп людей.

Операції з розшуку одночасно проводяться, крім Ніцци, ще у кількох місцях, пише місцеве видання Nice Matin з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

"Кілька операцій (з розшуку можливих спільників – ред.) проводяться з ранку п'ятниці, у тому числі й у Ніцці", - йдеться в повідомленні.

За даними видання, поліція ідентифікувала вбивцю. Ним виявився 31-річний місцевий мешканець туніського походження, який, проживаючи у Ніцці, неодноразово скоював дрібні правопорушення. Правоохоронним органам поки не відомо, діяв зловмисник самостійно чи мав спільників. У поліції також не спростовують і не підтверджують зв’язок убивці з терористичними організаціями. Вбивство 84 людей кваліфікували як терористичний акт. Досі жодне з відомих терористичних угруповань не взяло відповідальність за цей напад.

***

Італія посилить прикордонний контроль на трьох прикордонних перетинах із Францією.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Італії Анджеліно Альфано, повідомляє Reuters.

"Італія посилить контроль на трьох пунктах перетину з Францією і на залізничній лінії Вентимілья, що знаходиться між двома країнами, після атаки вантажівки у розташованій поруч Ніцці", - сказав глава МВС.

***

Надзвичайне засідання Ради оборони Франції у зв’язку з терактом у Ніцці під головуванням президента країни Франсуа Олланда розпочалося в Єлисейському палаці.

Про це повідомили в адміністрації французького президента, інформує кореспондент Укрінформу.

"Тероризм є головною темою надзвичайного засідання Ради оборони, яке було скликано президентом Республіки у зв’язку з нападом у Ніцці, внаслідок якого загинуло 84 особи", - йдеться у повідомленні.

Кількома годинами раніше президент Франції Франсуа Олланд під час свого звернення до французів заявив, що він скасував напередодні ухвалене рішення та вирішив продовжити на три місяці режим надзвичайного стану після 26 липня.

***

За попередньою інформацією, в результаті теракту в Ніцці загинув один громадянин України, ще одна людина поранена.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила речниця МЗС Мар'яна Беца.

"За попередньою інформацією, отриманою від нашого посольства у Франції, одна людина загинула, одна поранена", - сказала вона.

Беца зауважила, що інформація постійно перевіряється. Відкриті "гарячі лінії".

***

Кількість загиблих в результаті теракту в Ніцці зросла до 84 осіб, 18 людей продовжують перебувати у тяжкому стані.

Про це поінформували в МВС Франції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Кількість загиблих внаслідок теракту на Англійській набережній у Ніцці зросла до 84 осіб", - йдеться у повідомленні.

За даними МВС, 18 осіб, як і раніше, перебувають у вкрай важкому стані, ще 50 людей мають поранення середньої тяжкості. "120 осіб перебувають у шоковому стані", - додали правоохоронці.

Раніше повідомлялося про 80 загиблих.

***

Французька родина, яка загубила через паніку та тисняву у натовпі після теракту у Ніцці своє восьмимісячне немовля, знайшла його через Facebook.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції, про деталі щасливої історії пише французьке видання Le Nouvel Observation.

"Родина загубила свою дитину в паніці, що сталася одразу після теракту скоєною чоловіком за допомогою великої вантажівки, що врізалася у натовп на Англійській набережній в Ніцці, 14 липня. Але завдяки оголошенню в Facebook немовля невдовзі знайшли", - пише видання.

***

Посольство України у ії з’ясовує чи є серед 80 загиблих внаслідок теракту у Ніцці громадяни нашої країни.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомили в консульському відділі дипломатичного представництва України у Парижі.

***

Місцева влада у зв’язку з терактом у Ніцці скасувала джазовий фестиваль та концерт поп-зірки Ріанни.

Про це на своїй сторінці у Твіттері написав  глава регіону Прованс-Альпи-Лазурний берег, колишній мер Ніцци Крістіан Естрозі: Завтра ми приспустимо прапори міста. Концерт Ріанни та джазовий фестиваль скасовано».

***

Теракт у Ніцці скоїв 31-річний громадянин Франції туніського походження, який був добре відомий поліції через дрібні злочини.

Про це пише місцеве видання Nice Matin. «Французька поліція ідентифікувала особу терориста, який напередодні увечері скоїв наїзд на сотні людей, що прийшли подивитися на салют з нагоди дня незалежності Франції на Англійську набережну Ніцци. Ним виявився 31-річний француз туніського походження», - пише видання.

За даними правоохоронних органів зловмисник перебував на обліку у поліції у зв’язку з дрібними правопорушеннями. Про можливі зв’язки злочинця з терористичними організаціями не повідомляється.

***

Кількість жертв теракту у Ніцці збільшилася до 80, ще 18 осіб перебувають у важкому стані.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції, про це пише місцеве виданняNice Matin. «У результаті теракту у Ніцці загинуло 80 осіб, 18 осіб перебуває у важкому стані, багато людей отримали поранення різного ступеню тяжкості. Серед загиблих є багато дітей», - пише ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-