Теракт у Ніцці скоїв тунісець - ЗМІ

Теракт у Ніцці скоїв тунісець - ЗМІ

Укрінформ
Вбивцею 80 осіб у Ніцці виявився 31-річний громадянин Франції туніського походження, який був добре відомий поліції через дрібні злочини.

Про це пише місцеве видання Nice Matin 

«Французька поліція ідентифікувала особу терориста, який напередодні увечері скоїв наїзд на сотні людей, що прийшли подивитися на салют з нагоди дня незалежності Франції на Англійську набережну Ніцци. Ним виявився 31-річний француз туніського походження», - пише видання.

За даними правоохоронних органів зловмисник перебував на обліку у поліції у зв’язку з дрібними правопорушеннями. Про можливі зв’язки злочинця з терористичними організаціями не повідомляється.

Нагадаємо, під час святкового салюту увечері 14 липня приблизно о 23:30 (за Києвом) велика біла вантажівка на повному ходу врізалася в натовп людей на Англійській набережній Ніцци. Автомобілем керував водій, який спрямував транспортний засіб на тротуар, де у цей час знаходилися сотні людей. Вантажівка встигла проїхати 2 км, збиваючи на своєму шляху людей.

Лише через півгодини цього кривавого руху водій зупинив авто навпроти готелю Westminister. Поліція, яка прибула на місце теракту застрелила водія. У місті одразу було оголошено антитерористичну операцію. Усі правоохоронні органи та рятувальні служби переведені у вищий ступінь терористичної загрози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-