США засудили теракт у Франції та запропонували допомогу в розслідуванні

США засудили теракт у Франції та запропонували допомогу в розслідуванні

Укрінформ
Сполучені Штати засудили екстремістський напад, який стався в четвер у Ніцці, та запропонували французькій стороні допомогу для розслідування інциденту та притягнення всіх причетних до правосуддя.

Про це йдеться в заяві президента США Барака Обами, оприлюдненій в ніч на п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Від імені американського народу я засуджую найрішучішим чином те, що виглядає як жахливий теракт у французькій Ніцці, в результаті якого загинули та отримали поранення десятки мирних жителів", - заявив американський лідер.

При цьому він зазначив, що віддав розпорядження своїй команді бути в контакті з французькою владою.

"Ми вже запропонували всю необхідну допомогу, яка може знадобитися в проведенні розслідування цього нападу та притягненні винних до відповідальності", - підкреслив президент США.

Він наголосив, що Сполучені Штати "стоять разом зі своїм давнім союзником Францією з відчуттям солідарності й партнерства у цей важкий момент, коли стався напад на мирних жителів".

Обама також підкреслив, що атака, яка була організована в День взяття Бастилії, нагадала всьому світу про незвичайну стійкість та демократичні цінності Франції, які свого часу стали натхненням для цивілізованого людства.

Як раніше повідомляося, водій на високій швидкості їхав по натовпу людей кілька кілометрів. Посольство України у Франції повідомило про понад 60 жертв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-