Тайвань радить Китаю не боятися демократії

Тайвань радить Китаю не боятися демократії

Укрінформ
Китайській владі час усвідомити, що демократичний шлях розвитку зовсім не становить небезпеки для країни.

Таку думку висловила президент Китайської Республіки Цай Інвень з нагоди річниці трагічних подій на пекінській площі Таньаньмень, передає Reuters.

За її словами, на території Тайваню відбувається спілкування та обмін досвідом між місцевими жителями мешканцями материкового Китаю, а також жителями Гонконгу та Макао. «Всі ці друзі на власні очі бачать, що в демократії немає нічого страшного. Демократія – це хороша, гарна річ», - сказала Цай.

Вона зазначила, що Тайвань може служити прикладом демократичних перетворень для Китаю. «Я не намагаюся давати порад щодо політичної системи на іншому березі тайванської протоки, але хочу щиро поділитися демократичним досвідом», - наголосила глава держави.

На її переконання, заперечувати матеріальні здобутки Китаю під комуністичним правлінням неможливо, втім Пекін мав би більше «міжнародної поваги», якби дав китайцям більше прав.

Reuters нагадує, що Китай ніколи офіційно не відмовлявся від застосування сили для повернення Тайваню під свій контроль. Пекін дуже підозріло ставиться до Цай, закидаючи їй намагання домогтися формальної незалежності острова.

4 червня 1989 року на площі Тяньаньмень в Пекіні були придушені демонстрації, що тривали з 15 квітня, головними учасниками яких були студенти. Протестувальники були розігнані із застосуванням танків, загинули кількасот людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-