У Греції противники продажу портів збирають страйк

У Греції противники продажу портів збирають страйк

Укрінформ
Працівники портів Греції у четвер влаштують дводенний страйк на знак протесту проти продажу двох найбільших портів країни.

Такі заходи Афіни обіцяли міжнародним кредиторам в обмін на необхідну фінансову допомогу, інформує Reuters.

"Продаж портів - це помилка, це не допоможе відновити (економічне - ред.) зростання", - наголосив Джордж Гогос, генеральний секретар Союзу працівників порту міста Пірея.

За його словами, після цього страйку за рішенням Союзу працівників порту може відбутися наступний 48-годинний страйк.

Зазначається, що подібні страйки можуть призвести до нагромадження контейнерів в портах та зірвати вантажні операції.

Як відомо, уряд Греції раніше призупинив продаж двох головних портів в місті Пірей і північному грецькому місті Салоніки, але згодом відновив торги в рамках угоди про надання 86 млрд євро фінансової допомоги.

Грецький уряд минулого місяця назвав компанію China Cosco Shipping найбільш ймовірним покупцем 67% акцій порту Пірея. Заявки щодо купівлі контрольного пакету акцій порту в Салоніках від інвесторів очікуються до кінця вересня.

Як повідомляв Укрінформ, грецький парламент у неділю, 22 травня, після дводенних дебатів схвалив додаткові заходи економії, які дозволять країні отримати від міжнародних кредиторів черговий транш у розмірі 5,4 млрд євро.

Сумарний обсяг фінансової допомоги Греції - 86 млрд євро. Угода про це була досягнута у червні 2015 року за участю ЄС, європейського центробанку і Міжнародного валютного фонду.

Фото: lenta.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-