Протести у Франції: Вальс обіцяє безжально карати

Протести у Франції: Вальс обіцяє безжально карати "бунтівників і головорізів"

Укрінформ
Прем’єр-міністр Франції Мануель Вальс пообіцяв «безжальні санкції» французам, які вчиняють насильство щодо правоохоронців.

З такою заявою він виступив в ефірі радіостанції RTL, реагуючи на учорашні вуличні протести в Парижі та спалення поліцейської автівки агресивними молодиками.

«Верховенство закону є нашим найціннішим активом, і санкції повинні бути безжальними, розслідування тільки почалося, арешти проведено і вони тривають. Особи заплатять за зазіхання на життя поліцейських», - сказав Вальс.

За його словами, у МВС не існує жодних заборон чи наказів, які б перешкоджали «арешту бандитів». 

Вальс також нагадав, що право на протест є «конституційним правом», але не слід його плутати з діями «бунтівників» та «головорізів», які повинні відповідати за свої вчинки. 

Прем’єр-міністр Франції підтвердив наявність списків хуліганів, яким заборонено брати участь у демонстраціях під загрозою арешту. «Списки прізвищ містять певну кількість осіб, яким суворо заборонена участь у публічних заходах. І я сподіваюся, що цього разу Мін'юст підтвердить правомочність адміністративних покарань для таких людей», - додав він.

Напередодні у Парижі та інших містах Франції сталися нові зіткнення поліції та протестувальників, у ході яких поранення дістали представники з обох сторін. Під час демонстрації у столиці агресивні молодики підпалили машину поліції, що супроводжувала учасників страйку. В результаті підпалу ніхто з правоохоронців не постраждав. Проте у результаті сутичок легкі поранення отримали двоє правоохоронців. За даними МВС Франції, упродовж останніх двох місяців у зіткненнях з демонстрантами було поранено більше 350 поліцейських.

Крім правоохоронців вчора у сутичках постраждала і кореспондентка пропагандистського російського каналу Russia Today Анна Баранова. Один з демонстрантів прямо під час прямого включення з Франції дав їй ляпаса. Відео інциденту викладено в Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=1JJTHbeRFdQ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-