"Космічні війни": Москва назвала заяви Пентагону блефом

Укрінформ
Глава комітету Держдуми з оборони Володимир Комоєдов назвав блефом заяви Пентагону, що Росія та Китай готуються до атаки США в космосі.

Про це він заявив РІА Новости.

"На рахунок того, що з Китаєм ми готуємося, думаю, це черговий блеф з боку Сполучених Штатів. Напевно, це пов'язано з бюджетом. Зазвичай завжди перед бюджетом у них агресивна істерія: мовляв, вони (опоненти) готуються, а нам треба більше (грошей на військові витрати)", - стверджує він.

Він припустив, що США швидше готуються до посилення свого військового потенціалу, "створюючи систему ПРО, європейський вогневий сегмент з кораблів".

Він також відзначив "грандіозне космічне угруповання" США: "У них 450 апаратів розміщено на різних орбітах. Всі вони в основному подвійного призначення, і США моніторять всю земну кулю, знають досить пристойно обстановку в окремих районах і країнах земної кулі".

Раніше газета Washington Post з посиланням на представників Пентагону написала, що Росія і Китай нарощують потенціал для нападу на США у космічному просторі. У статті говориться, що Росія і Китай розробляють технологію, яка може вивести з ладу інфраструктуру національної безпеки, створеної США в космосі, особливу тривогу американського військового відомства викликає доля супутників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-