Торговельна війна: РФ заборонила турецькі баклажани

Торговельна війна: РФ заборонила турецькі баклажани

Укрінформ
Росія з 25 квітня вводить тимчасову заборону на ввезення баклажанів з Туреччини.

Про це інформує Россільгоспнагляд.

«У зв'язку зтриваючими надходженнями з Туреччини товарних партій баклажанів, заражених карантинними для Росії організмами, Россільгоспнагляд прийняв рішення про введення тимчасових обмежень на поставки з 25 квітня», - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, Росія з 1 січня заборонила імпорт з Туреччини кількох найменувань овочів і фруктів. Ембарго було введено після того, як турецькі ВПС збили російський Су-24, який брав участь у спецоперації в Сирії.

Навесні 2016 року російські наглядові відомства заявили про плани заборонити імпорт ще кількох найменувань турецьких продуктів через невідповідність фітосанітарним вимогам. В середині березня під заборону потрапили турецькі перець та гранати. Наприкінці березня представники Россільгоспнагляду повідомили, що Росія протягом кількох тижнів може заборонити ввезення всієї рослинної продукції з Туреччини, включаючи зелень та горіхи.

У серпні 2014 року РФ заборонила імпорт ряду категорій продуктів, у першу чергу продовольства, з країн, які раніше ввели відносно РФ санкції за її роль в українській кризі. Під заборону потрапили, серед іншого, фрукти й овочі з країн ЄС. Від літа 2015 року санкційна продукція, яку намагаються незаконно ввести в РФ, підлягає знищенню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-