Екс-керівник МВФ опинився у «панамському досьє»

Екс-керівник МВФ опинився у «панамському досьє»

Укрінформ
Колишній директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Родріго Рато фігурує у так званих Панамських документах.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на газету El Confidencial, що отримала доступ до даних документів.

За інформацією видання, підприємство, яким керувала компанія Рато, звернулося у 2013 році до панамської юридичної фірмі Mossack Fonseca. Відзначається, що йшлося про ліквідацію двох офшорних підприємств, які екс-глава МВФ використовував протягом двох десятиліть, щоб приховувати свої статки. Як зазначила газета, на рахунках цих компаній знаходилося €3,6 млн.

Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ), що базується у Вашингтоні, оприлюднив 3 квітня витяги з 11,5 млн документів з даними про офшорні рахунки низки діючих і колишніх світових лідерів. Звіти, яким було дано назву "Панамські документи", засновані на витоці інформації з панамської компанії Mossack Fonseca, яка надає юридичну підтримку в реєстрації компаній на офшорах.

Родріго Рато, який займав раніше посаду віце-прем'єра Іспанії (1996-2004), директора-розпорядника МВФ (2004-2007) і президента іспанського банківського конгломерату Bankia (2010-2012), був затриманий у середині квітня минулого року за підозрою в ухилянні від сплати податків, відмиванні грошей і незаконному привласненні майна. Через кілька годин Рато був відпущений на свободу після проведених у його будинках і офісі обшуків.

Під час розслідування у жовтні 2015 року суд залишив на волі екс-главу МВФ, однак у нього забрали паспорт і зобов'язали раз на місяць з'являтися у суді. Рато підозрюють у використанні "чорних карт", на які надходили кошти, ховаючись від податкових служб королівства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-