Путін визнав, що інформація про офшори достовірна

Путін визнав, що інформація про офшори достовірна

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін підтвердив, що оприлюднена світовими виданнями інформація про панамські офшори правдива.

Про це він заявив у четвер під час прямої лінії, коментуючи пораду глядача засудити західні ЗМІ за публікацію "недостовірної інформації про офшори", пише Українська правда.

"По-перше, як це не дивно здасться, вони не публікують недостовірну інформацію про офшори. Інформація достовірна", – сказав він.

При цьому Путін висловив припущення, що цю інформацію готували не журналісти, а юристи, "адже вони конкретно нікого ні в чому не звинувачують", а лише "наводять тінь на тин".

Говорячи про свого друга Сергія Ролдугіна, якого назвали номінальним власником багатомільярдної офшорної бізнес-імперії Путіна, він заявив, що той на всі зароблені гроші – 12 мільйонів доларів – накупив музичні інструменти і навіть заліз у борги.

Путін вважає, що цими офшорними "провокаціями" займаються "співробітники американських офіційних установ", а німецька газета Süddeutsche Zeitung, яка першою написала про офшорний скандал, належить американської фінансової корпорації Goldman Sachs.

"Тобто скрізь стирчать вуха замовників. Вони стирчать, але навіть не червоніють. Але ми не повинні чекати від них жодного каяття, вони все одно будуть цим займатися", – заявив Путін.

Він також пов'язав ці "вкидання" з наближенням виборів в Росії.

Путін заявив, що ці дії спрямовані не проти окремих осіб, а проти самої Росії, але нікому не вдасться її "змусити танцювати під власну дудку".

"А от якщо з нами будуть розмовляти шанобливо, якщо будуть шукати компроміси, так як ми це робимо, тоді ми завжди знайдемо таке рішення, яке влаштує всіх", – запевнив він.

Як відомо, раніше прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков пов'язав публікацію інформації про офшори з підвищеним "градусом путінофобії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-