Бельгійській поліції хочуть дозволити обшуки вночі

Бельгійській поліції хочуть дозволити обшуки вночі

Укрінформ
Федеральний парламент Бельгії планує ухвалити законопроекти, спрямовані на розширення повноважень правоохоронних органів у боротьбі з тероризмом.

Голосування законопроектів, які напередодні були схвалені спеціально створеним парламентським комітетом з протидії тероризму, відбудеться у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Один із законопроектів, поданих міністерствами юстиції та внутрішніх справ, передбачає скасування обмеження на проведення нічних рейдів до приміщень, де можуть перебувати терористи та члени організованих злочинних груп. Нинішнє законодавство забороняє такий доступ у період з 9-ї години вечора до 5-ї ранку.

Також планується створити нову базу даних, до якої включатимуть бойовиків та терористичні чи екстремістські організації.

Окрім того, передбачено дозвіл на прослуховування телефонів осіб, які підозрюються у нелегальній торгівлі чи перевезенні вогнепальної зброї.

Як повідомлялося, багато європейських політиків та експертів висловили думки, що система безпеки та боротьби з тероризмом у Бельгії виявилася неефективною та потребує реформування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-