Глава МЗС Австралії особисто оцінить збитки, завдані Фіджі циклоном «Вінстон»

Глава МЗС Австралії особисто оцінить збитки, завдані Фіджі циклоном «Вінстон»

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп перебуває на Фіджі з дводенним візитом з метою особисто оцінити збитки, завдані руйнівним циклоном «Вінстон», який пронісся 20-21 лютого, та дізнатися, якої додаткової допомоги потребують фіджійці.

Про це інформує веб-ресурс міністерства.

«Ми допоможемо Фіджі у невідкладному відновленні шкіл, лікарень та об'єктів основної інфраструктури», – повідомила глава МЗС. Вона нагадала, що Австралія виділила на надання гуманітарної допомоги Фіджі 15 млн. австралійських доларів (близько 10,5 млн. дол. США). Літаки ВПС Австралії зробили вже більше 30 польотів на Фіджі, доставивши понад 500 тонн гуманітарних вантажів та устаткування. Ще близько 60 тонн гуманітарного вантажу доставив на архіпелаг флагманський корабель ВМС Австралії «Канберра».

В межах візиту заплановані зустрічі Бішоп з фіджійськими урядовцями – прем'єр-міністром Байнімарама, міністром закордонних справ Кубуабола та міністром з національної боротьби зі стихійними лихами Серуірату.

«Я також зустрінуся з нашими співвітчизниками, щоб подякувати сотням австралійців, які працюють разом з мешканцями Фіджі, доставляючи нашу гуманітарну допомогу», – сказала глава МЗС.

Загалом допомогу уряду Австралії отримають близько 200 тисяч людей. Перш за все це будуть комплекти укриттів, в яких є найбільша потреба. Окрім того найбільш постраждалі громади буде забезпечено питною водою та предметами гігієни. Австралійські медичні бригади також нададуть допомогу понад 1500 осіб у мобільних клініках, в тому числі спеціалізоване лікування для жінок, які постраждали від циклону.

«Я хочу запевнити народ Фіджі – ми надаватимемо постійну допомогу в цей важкий час. Австралія, як і раніше, підтримуватиме довгострокове відновлення Фіджі в повній співпраці з фіджійським урядом», – заявила міністр.

Як повідомляв Укрінформ, циклон «Вінстон» забрав життя 42 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-