Фіджі: циклон «Вінстон» забрав життя 42 людей

Фіджі: циклон «Вінстон» забрав життя 42 людей

Фото
Укрінформ
Кількість жертв тропічного циклону «Вінстон», що пронісся минулими вихідними над тихоокеанською острівною державою Фіджі, зросла до 42 осіб.

Про це у Твіттері повідомив прес-секретар уряду країни Ден Гавіді. 

"Нині підтверджено смерть 42 жителів Фіджі", - написав він.

Циклону була надана п'ята, найвища категорія потужності - швидкість вітру поряд з його епіцентром сягала позначки 230 км/год, швидкість його поривів - до 325 км/год, а висота океанських хвиль біля берегів островів - 12 м. Спеціалісти повідомили, що "Вінстон" виявився найбільш руйнівним циклоном за всю історію метеоспостережень на Фіджі.

Минулої суботи уряд запровадив у країні режим стихійного лиха, який триватиме місяць.

Як повідомив раніше прем'єр-міністр Фіджі Вореке Баінімарама, "Вінстон" повністю зруйнував інфраструктуру і завдав колосальної шкоди житловому фонду країни. Згідно з останніми даними, понад 13 тис. жителів Фіджі, які втратили домівки, продовжують залишатися в притулках і евакуаційних центрах. На найбільшому острові Віті-Леву, де живе приблизно 70% населення країни, циклон зруйнував понад тисячу будинків, знищив або сильно пошкодив більш як 60 будинків шкіл.

За даними, які продовжують надходити з інших островів архіпелагу, "Вінстон" зрівняв із землею цілі села. Найсерйозніше постраждали жителі населених пунктів, розташованих у низинних районах, де сталися повені і зсуви грунту. Існують побоювання, що кількість загиблих може істотно зрости, оскільки влада досі не має повної інформації про стан справ на віддалених островах.

Республіка Фіджі розташована більш як на 300 островах у південній частині Тихого океану, близько 100 з них є незаселеними. У країні живуть близько 890 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-