Канадський депутат закликає уряд скасувати візи для українців

Канадський депутат закликає уряд скасувати візи для українців

Укрінформ
Зважаючи на значний внесок українців у становлення Канади та активні двосторонні стосунки між Києвом та Оттавою, візові вимоги для короткострокових подорожей слід полегшити.

Про це йдеться у заяві депутата федерального парламенту Канади Джеймса Безана, передає кореспондент Укрінформу.

«Скасування візових вимог для короткострокових поїздок українців полегшить пересування громадян між нашими країнами. Це також принесе значні інвестиції та покращить обмін знаннями між Канадою і Україною, а також пропагуватиме туризм», - заявив Безан.

На переконання Безана, нинішня канадська візова політика не дозволяє сповна реалізувати потенціал Зони вільної торгівлі між Україною та Канадою.

«Чинні канадські візові вимоги обмежують можливості українського бізнесу інвестувати до Канади, заважають обміну знаннями та професійним візитам, таким чином підриваючи цілі ЗВТ», - наголосив депутат.

Він підкреслив, що міждержавні відносини між Україною та Канадою «сягають за межі нашої історії».

«Ми поєднані багатьма економічними, військовими та дипломатичними угодами. Протягом 125-річної послідовної еміграції українські канадці внесли невимовний внесок у становлення Канади», - підсумував Безан, закликавши усіх канадців підписати відповідну петицію до федерального уряду.

Зазначимо, що електронна петиція вже набрала необхідну кількість підписів, аби надійти на розгляд уряду у травні, втім у інтерв’ю Укрінформу Безан розповів, що прагне заручитися якомога більшою підтримкою.

Приєднатися до петиції про запровадження безвізового режиму між Канадою та Україною можна за цим посиланням, а повна версія інтерв’ю із тіньовим міністром оборони Джеймсом Безаном доступна тут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-