Канадський парламент просять скасувати візи для українців

Канадський парламент просять скасувати візи для українців

Укрінформ
У канадському парламенті зареєстрована електронна петиція, що закликає скасувати візовий режим із Україною.

У канадському парламенті зареєстрована електронна петиція, що закликає скасувати візовий режим із Україною.

Як передає кореспондент Укрінформу, петиції не вистачає всього три сотні підписів, аби потрапити на обговорення до парламенту.

На переконання автора петиції Ніколаса Кравця з Вінніпегу, чинний нині візовий режим не сприяє розвиткові двосторонніх відносин між Україною та Канадою.

«Чинні канадські візові вимоги перешкоджають українському бізнесу інвестувати у Канаду та ускладнюють передачу знань і професійні обміни, чим підривають основи Зони вільної торгівлі. Окрім цього, безвізове ведення бізнесу та туризм дозволять стимулювати економічне зростання та створення нових робочих місць», - пише Кравець у обґрунтуванні своєї петиції.

Електронне звернення вже підтримав чинний депутат федерального парламенту Джеймс Безан.

Якщо до 16 травня петиції вдасться набрати щонайменше 500 підписів, її можна буде винести на обговорення до сесійної зали парламенту. В такому випадку уряд буде зобов’язаний впродовж 45 днів надати письмову відповідь.

Нагадаємо: під час передвиборчої кампанії Ліберальна партія, яка має більшість у нинішньому скликанні канадського парламенту, у випадку перемоги обіцяла «працювати над досягненням цієї мети», тобто скасуванням короткострокових віз для українців.

Зазначимо також, що Україна в односторонньому порядку скасувала візи для громадян більшості Західних країн, включно із Канадою, ще у 2005 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-