Демонстрації в Кельні: праві, антифашисти і жінки

Демонстрації в Кельні: праві, антифашисти і жінки

Фото
Укрінформ
Одразу кілька акцій протесту пройшли в суботу в Кельні, що не сходить зі сторінок світових видань у зв'язку з новорічним скандалом.

З

За подіями стежить кореспондент Укрінформу в Німеччині.

Анонсована напередодні акція право-екстремістського політичного руху "Патріоти Європи проти ісламізації Старого Світу" - Pegida - завершилася, ледь розпочавшись: поліція (а заодно і журналісти), зазнавши "обстрілу" екстремістів пляшками і петардами, розігнала ходу водометами і сльозогінним газом. І оголосила мітинг закритим.

Противники Pegida - об'єднання "Кельн проти правих" і представники низки лівих антифашистських угруповань – організували спільний мітинг, у ході якого вимагали від нацистів забиратися й припинити свою пропаганду.

Не виявили повагу до правих і ті, кого вони нібито хотіли захистити – жінки. Декілька сотень представниць прекрасної статі провели цього ж дня власну акцію протесту - проти насильства та сексуальних домагань.

Поліція в суботу була у всеозброєнні, пам'ятаючи сумні події новорічної ночі, за що на неї обрушилася лавина критики і було звільнено шефа. Для забезпечення порядку і безпеки управління поліції федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія відрядили до Кельна близько 1700 співробітників, спецавтомобілі. Правоохоронці продовжують стежити за подіями.

За даними МВС ФРН, у справі про новорічні напади проходить наразі 31 підозрюваний, з яких 29 осіб – іноземці (причому 18 є претендентами на отримання притулку в Німеччині) і двоє громадян ФРН. Компанія підозрюваних дуже різношерста: 9 алжирців, 8 марокканців, 5 іранців, 4 сирійця, один серб, один іракець і один американець.

Влада Німеччини в особі канцлера Ангели Меркель заявили про свою рішучість посилити законодавство в аспекті можливості депортації мігрантів і біженців, які переступають закон, негайно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-