Меркель хоче посилити закони проти біженців-злочинців

Меркель хоче посилити закони проти біженців-злочинців

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель, яка "відкрила двері" сотням тисяч біженців у країну минулого року, змушена шукати заходи щодо посилення міграційного законодавства після безладів у Кельні, що обурили всю країну.

Про це глава уряду заявила в Майнці, де в п'ятницю розпочалася конференція партії Християнсько-демократичний союз, передає кореспондент Укрінформу.

"Там (у Кельні) сталися жахливі речі, і ми повинні на них реагувати. Склалася нова ситуація, і ми повинні заново обміркувати, як привести законодавство у відповідність з новою реальністю", - сказала Меркель.

Вона пообіцяла "відкрито і відверто" говорити про факти, що мали місце в новорічну ніч. Канцлер визнала, що влада фактично не справляється з перевіркою усіх, хто прибуває до країни,

а її громадяни чекають від керівництва, що воно на практиці, а не лише в деклараціях реалізує принципи правової держави. "Я думаю, є підстави для того, щоб ми змінили закони", - заявила канцлер.

Йдеться про посилення законодавства щодо шукачів притулку, які вчинили злочин, у контексті оперативного позбавлення їх права перебування у ФРН. Наразі зробити це дуже непросто: позбавлення права на притулок і депортація з Німеччини можливі, якщо людина, яка має статус біженця, за вироком суду позбавлена волі не менш ніж на 3 роки.

Як раніше повідомляв Укрінформ, число тих, хто звернулися в поліцію із заявами про зґвалтування в ніч із 31 грудня на 1 січня, зросла до 3, про пограбування і домагання – до 120. Поліція повідомляє про двох затриманих чоловіків-мігрантів при тому, що в атаках на жінок брали участь, за багатьма свідченнями, близько тисячі осіб. Усього, за даними МВС ФРН, наразі у справі про новорічні напади проходить 31 підозрюваний, з яких 29 осіб – іноземці (причому 18 є претендентами на отримання притулку в Німеччині) і двоє громадян ФРН. Компанія підозрюваних дуже різношерста: 9 алжирців, 8 марокканців, 5 іранців, 4 сирійця, один серб, один іракець і один американець. За бездіяльність з посади звільнено шефа кельнської поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-