Німецькі правоекстремісти їдуть

Німецькі правоекстремісти їдуть "захищати" Кельн

Укрінформ
Скандальний німецький політичний рух "Патріоти Європи проти ісламізації Старого Світу" - Pegida - вирішив скористатися подіями у Кельні і провести там свої акції.

Про такі наміри правих пише у п'ятницю Frankfurter Allgemeine Zeitung

"Pegida має намір провести демонстрацію у Кельні. За розрахунками поліції, на суботній мітинг у Кельні може прийти до тисячі осіб; конфліктний потенціал у місті високий", - пише видання. 

Спроби руху, "батьківщиною" якого є Дрезден, залучити послідовників у колишніх західних землях ФРН досі особливого успіху не мали. Проте події новорічної ночі – три зґвалтовані мігрантами жінки і більше сотні ображених і пограбованих – дають екстремістам шанси на зростання популярності у місцевого населення. І назву для своєї акції вони обрали відповідну - "Pegida захищає!”. За словами організаторів, влада не в змозі захистити “жертв ісламського масового зґвалтування” від “мультикультурного безумства”.

На противагу їм буде організовано контрдемонстрацію "Кельн проти правих" на тій самій площі перед вокзалом.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу у Німеччині, кількість жінок, що звернулися в поліцію із заявами про зґвалтування в ніч з 31 грудня на 1 січня, зросла до трьох, про пограбування і чіпляння – до 120. Поліція повідомляє поки що лише про двох затриманих. Водночас підозрюваних у справі вже 31, з яких 29 чоловіків – іноземці (причому 18 є претендентами на отримання притулку у Німеччині) і двоє громадян ФРН. Серед іноземців 9 алжирців, 8 марокканців, 5 іранців, 4 сирійці, один серб, один іракець і один американець.

Фото: swr.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-