Повені у США: лік жертв пішов на десятки

Повені у США: лік жертв пішов на десятки

Укрінформ
Потужні повені в центральній частині США за останні дні спричинили загибель, за різними даними, від 22 до 27 людей, затопили сотні будинків, знеструмили цілі регіони, блокували рух автотранспорту.

Стихія обрушилась, головним чином, на чотири американські штати - Міссурі, Іллінойс, Арканзас і Оклахома, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Місцеві служби вказують різні дані щодо летальних випадків від стихії. За однією інформацією, йдеться про "понад два десятки жертв та двох зниклих безвісти", інші джерела інформують про 27 загиблих. Водночас, усі сходяться на тому, що більшість жертв захинулись, коли на автомобілях намагались подолати високу воду.

За інформацією Інженерних військ Армії США, ще в середу вода перевищила рівень загороджень на дев'яти дамбах. Більшість із цих бар'єрів були призначені для захисту сільськогосподарських угідь. На деяких інших дамбах вода вже майже сягнула верхнього порогу. Багато населених пунктів, розташованих біля річок, де зафіксований небезпечно високий рівень води, переважно евакуйовані.

Станом на четвер повідомляється про затоплення по 300-400 житлових будинків в кількох різних містах. Телеканали демонструють кадри, як рятувальники знімають людей з дахів будинків, які майже повністю опинилися під водою.

Підвищення рівня води в річці Міссісіпі та її притоках змусили в четвер закрити одну з найбільших автострад федерального значення І-55 в районі міста Сент-Луїс (штат Міссурі). Поблизу річки Меромек закрита 39-кілометрова ділянка іншої федеральної автостради І-44.

За інформацією синоптиків, потоки води прямують на південь, створюючи загрози більшого затоплення штатів Міссурі, Іллінойс, а також катаклізмів для штатів Теннесі й Міссісіпі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-