Канаду зобов’язали розробити законодавство щодо евтаназії

Канаду зобов’язали розробити законодавство щодо евтаназії

Укрінформ
Апеляційний суд канадської провінції Квебек дозволив лікарям вчиняти евтаназію смертельно хворих пацієнтів на території провінції.

Про таке рішення оголосила колегія із трьох суддів, що розглядали позов.

Судді наголосили, що це дозволить громадянам сповна використовувати своє право на життя.

Парламент Квебеку ще влітку 2014 року ухвалив закон, що дозволяв евтаназію, втім різноманітні громадські організації почали судову тяганину, оскільки вважали, що це рішення суперечить конституції країни.

У вівторок верховна судова інстанція Квебеку поставила крапку у цій суперечці та закликала федеральний уряд невідкладно розробити відповідне законодавство, «що діятиме на всій території країни, включно з Квебеком».

Федеральний міністр юстиції Канади Джоді Вілсон-Рейбоулд вже пообіцяв звернути увагу на практику провінції Квебек у питанні евтаназії.

«Ми продовжуватимемо працювати із Квебеком та іншими провінціями та територіями над розробкою спільного для всієї Канади підходу до смерті за допомогою лікаря», - сказав Рейбоулд.

Нагадаємо: наразі в Канаді не існує єдиного законодавства щодо вчинення евтаназії, тому в деяких випадках суд може розглядати цю дію лікаря, як вбивство. Уряд обіцяв до кінця зими ухвалити рішення з цього приводу, втім нещодавно попросив про продовження терміну до серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-