Король Бельгії підписав закон про евтаназію для неповнолітніх

Укрінформ
Бельгійський король Філіп підписав "найжорстокіший закон про евтаназію в світі". Принаймні, такої точки зору дотримуються 200 тисяч жителів країн Заходу, які підписали петицію проти цього рішення. Віднині подавати запит на добровільний відхід з життя можуть діти і підлітки.

Про це повідомляють зарубіжні ЗМІ.

«Всупереч протесту багатьох європейських громадян, король Бельгії підписав закон про евтаназію для неповнолітніх. Це рішення підтримують 75% населення країни. Втім, журналісти уточнюють, що смертельна процедура повинна здійснюватися виключно під наглядом лікарів і з їх повної згоди», - йдеться у повідомленні.

Важливо, що слово батьків неповнолітніх при прийнятті ними такого страшного рішення відіграє в даному разі визначальну роль. Автори законопроекту уточнюють, що запит на проведення евтаназії може бути задоволений тільки в тому випадку, якщо дитина має невиліковне захворювання і "постійно відчуває душевні та фізичні страждання", які "неможливо полегшити". Також неповнолітній, що хоче зробити евтаназію, повинен спочатку обстежитись у психолога. Той, у свою чергу, зобов'язаний переконатися, що пацієнт повністю усвідомлює наслідки свого кроку.

Закони про евтаназію неминуче викликають гарячі суперечки у влади зарубіжних країн. Так, поки в Нідерландах можна "замовити вбивство на дім", британські чиновники відмовляють своїм громадянам у праві на смерть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-