Новий представник ОБСЄ з Придністровського врегулювання вже в Молдові

Новий представник ОБСЄ з Придністровського врегулювання вже в Молдові

Укрінформ
Спеціальний представник голови ОБСЄ з Придністровського врегулювання, німецький дипломат Корд Мейєр-Клодт зустрівся в Кишиневі з політичним представником Молдови на цих переговорах, віце-прем'єром Віктором Осіповим.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові, сторони обговорили пріоритетні питання порядку денного Придністровського врегулювання в рамках головування Німеччини в ОБСЄ в 2016 році.

"Особливу увагу приділили необхідності активізації двостороннього діалогу між Кишиневом і Тирасполем, а також відновлення переговорів у форматі «5+2», в яких беруть участь Молдова і Придністров'я – сторони конфлікту, Україна, ОБСЄ і Росія – гаранти, ЄС і США – спостерігачі", - повідомили в прес-службі уряду Молдови.

У прес-службі зазначили, що молдавська сторона висловила готовність до обговорення питань Придністровського врегулювання, включаючи й надання Придністров'ю спеціального статусу в складі єдиної Молдови.

Повідомляється, що німецький дипломат відвідає також і Тирасполь, де зустрінеться з політичним представником від Придністров'я на переговорах у форматі «5+2», в. о. міністра закордонних справ невизнаної "республіки" Віталієм Ігнатьєвим.

Корд Мейєр-Клодт змінив на цьому посту сербського дипломата Радойко Богоевича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-