Україна за виведення російських військ з Придністров'я - посол в Молдові

Україна за виведення російських військ з Придністров'я - посол в Молдові

Укрінформ
Україна цілком підтримує позицію Республіки Молдова про необхідність виведення російських військ і озброєння з території невизнаного Придністров'я.

Про це в інтерв'ю молдавському видання "Adevarul" заявив Надзвичайний і Повноважний посол України в Молдові Іван Гнатишин.

«Проблема ротації військовослужбовців РФ, які беруть участь у миротворчій місії в Зоні безпеки на Дністрі, знаходиться у сфері двосторонніх відносин між Молдовою та Росією. Разом з тим, Україна постійно звертала увагу міжнародних акторів, залучених до Придністровського врегулювання, на необхідність дотримання міжнародних домовленостей, зокрема, рішення саміту ОБСЄ в Стамбулі 1999 року про виведення російських військ і озброєнь з території Придністров'я», - зазначив дипломат.

За його словами, позиція України з цього питання залишається незмінною: конфлікт повинен бути врегульований виключно мирним шляхом, на основі переговорів і на принципах суверенітету і територіальної цілісності Молдови.

Нагадаємо: на території невизнаного Придністров'я розквартировані частини 14-ї російської армії, а на складах в одному з сіл Рибницького району зберігається понад 20 тисяч тонн боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-