У Молдові розпочали переговори щодо нової проєвропейської коаліції

У Молдові розпочали переговори щодо нової проєвропейської коаліції

Укрінформ
Після відставки уряду Молдови, Демократична партія звернулася із закликом до всіх проєвропейських сил у парламенті почати переговори зі створення нової коаліції.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ми пропонуємо всім проєвропейським партіям у парламенті розпочати із завтрашнього дня переговори зі створення нової, політично стабільної парламентської більшості. У проєвропейських сил 55 депутатських мандатів (Демократична, Ліберальна і Ліберально-демократична партії, а також група Європейської Народної партії, яка складається з трьох депутатів - ред.), а створення нової коаліції покаже, що всі ми - серйозні і зрілі політики», - заявив голова Демократичної партії Маріан Лупу.

Про необхідність початку переговорного процесу заявив і лідер Ліберальної партії Міхай Гімпу.

«Потрібно залишити осторонь амбіції й образи, а на перше місце поставити інтереси громадян і держави», - наголосив Гімпу.

Відправлений у відставку прем'єр-міністр Валеріу Стрелець, у свою чергу, зазначив, що він не вестиме переговори з Демократичною партією.

Керівник парламентської групи Європейської Народної партії, екс-прем'єр Юріе Лянке поки що ніяк не прокоментував запрошення демократів, проте раніше він висловився за продовження вектору європейської інтеграції країни.

Нагадаємо, сьогодні парламент Молдови більшістю голосів відправив у відставку уряд під керівництвом Валеріу Стрельця.

Згідно із законодавством, Стрелець зобов'язаний у триденний строк подати президентові прохання про відставку. Президент Ніколае Тімофті, у свою чергу, після консультацій з парламентськими фракціями, має представити парламенту кандидатуру нового прем'єра. Якщо уряд не вдасться затвердити протягом 45 днів, президент має право розпустити парламент і призначити дострокові парламентські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-