Екс-президент Румунії озвучив три варіанти розвитку Молдови

Екс-президент Румунії озвучив три варіанти розвитку Молдови

Укрінформ
Колишній президент Румунії Траян Бесеску вважає, що у Республіки Молдови є три варіанти розвитку – вступ до Євросоюзу, об'єднання з Румунією або ж сюди прийде Росія і вирішить всі проблеми.

Про це він заявив під час зустрічі з журналістами після його обрання головою опозиційної партії «Народний рух», повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«У Молдови три варіанти розвитку. Перший з них стосується надання їй перспективи швидкого членства в ЄС, другий, – це об'єднання з Румунією, а третій полягає в тому, аби в ці землі прийшла Росія і вирішила всі проблеми», - заявив Бесеску.

За словами екс-президента, він поінформував про свою позицію колишнього президента Франції Саркозі, голову Європейської Народної партії Долла і Єврокомісара з розширення і політики сусідства Йоханнеса Ханна.

Екс-глава Румунії наголосив при цьому, що якщо перший варіант розвитку повністю залежить від Європейського Союзу, то питання об'єднання Молдови з Румунією залежить лише від політичної волі лідерів Кишинева і Бухареста.

Раніше Бесеску неодноразово заявляв, що наступною стратегічною метою Румунії після її вступу в ЄС і НАТО має стати об'єднання з Республікою Молдова.

У Кишиневі поки що ніяк не прокоментували заяви Бесеску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-