Молдова залишилася без уряду

Молдова залишилася без уряду

Укрінформ
Парламент Молдови проголосував за відставку уряду під керівництвом Валеріу Стрельца.

За відставку проголосували 65 депутатів, «проти» - 18, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ми підтримаємо відставку уряду. У нас є вагомі аргументи і докази того, що прем'єр Валеріу Стрелец і Влад Філат (екс-прем'єр, заарештований за корупцію - ред.) тісно були пов'язані з протестуючими проти Альянсу за європейську інтеграцію членами Громадянської платформи «Гідність і правда». Ми неодноразово попереджали лідерів ліберал-демократів не займатися подібними іграми за спиною у членів правлячої коаліції», - заявив з трибуни парламенту лідер Демократичної партії Маріан Лупу.

За його словами, ще одним аргументом на користь відставки стало те, що прем'єр не володів реальною ситуацією у країні, а замість того, щоб займатися вирішенням соціально-економічних проблем, намагався захищати свого партійного лідера, заарештованого за корупцію і отримання вигоди з впливу Влада Філата.

Лупу наголосив при цьому, що демократи не мають наміру створювати коаліції з лівими партіями, а працюватимуть над переформатуванням Альянсу за європейську інтеграцію і продовження вектору на зближення з ЄС.

Ліберали і ліберал-демократи в голосуванні участі не брали.

Нагадаємо, сьогодні парламент Молдови обговорював законопроект про вотум недовіри уряду. Він був ініційований опозиційними фракціями комуністів і соціалістів. Для відставки уряду, згідно з молдавським законодавством, потрібні були голоси 51 (з 101) депутата парламенту.

Валеріу Стрелец очолював уряд Молдови з червня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-