Молдавський

Молдавський "майдан": до протестуючих приєдналася одна з правлячих партій

Укрінформ
Ліберально-демократична партія Молдови, що входить до складу правлячого Альянсу за європейську інтеграцію, приєднується до безстрокових акцій протесту, організованих у центрі Кишинева Громадянською платформою "Гідність і правда".

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

"Ми й раніше намагалися донести до всіх вимоги протестуючих на площі Великих Національних зборів, але до нас не прислухалися, тому ми приєднуємося до голосу громадян із площі, незважаючи на те, що багато хто намагався нас переконати не сприймати серйозно  вимоги протестуючих", - заявив один із лідерів парламентської фракції ліберал-демократів Тудор Деліу.

Напередодні спікер парламенту Молдови Андріан Канду, а також керівник Демократичної партії Маріан Лупу звинуватили ліберал-демократів у тому, що вони діють спільно з представниками Громадянської платформи "Гідність і правда".

Нагадаємо, при проведенні обшуків у будинку у заарештованого за корупцію екс-прем’єра Влада Філата слідчі виявили документи й інформаційні матеріали, що свідчать про те, що Філат був пов'язаний з лідерами і організаторами протестних акцій у центрі Кишинева.

Раніше молдавські ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що екс-прем’єр ще навесні цього року зустрічався у Німеччині з "збіглими молдавськими олігархами Віктором і Віорелом Цопа", тісно пов'язаними з деякими з лідерів Громадянської платформи "Гідність і правда".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-