Молдова звільняється від газової монополії Росії

Молдова звільняється від газової монополії Росії

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Валеріу Стрілець підпише у Брюсселі Меморандум про приєднання країни до робочої групи по взаємопідключенню газопроводів Центральної і Південно-Східної Європи.

Про це заявили в прес-службі уряду Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«У рамках свого робочого візиту до Брюсселя прем'єр Валеріу Стрілець проведе переговори з главою Європейської Ради Дональдом Туском і віце-головою Єврокомісії з енергетичних питань Марошем Шефчовичем. За підсумками переговорів, сторони підпишуть Меморандум про приєднання нашої країни до робочої групи по взаємопідключенню газопроводів Центральної і Південно-Східної Європи (CESEC)», - йдеться в повідомленні.

Таким чином, Молдова підключиться до енергетичного ринку Європейського Союзу, поступово звільняючись від газової залежності від Росії.

Першим таким кроком стало будівництво магістрального газопроводу «Унгени-Ясси», потужністю близько 1,5 мільярда кубометрів газу на рік, в результаті якого Молдова отримуватиме газ із Румунії.

Другим етапом об'єднання енергетичних систем двох країн стане будівництво до 2018 року другої гілки молдавсько-румунського газопроводу, яка простягнеться від прикордонного міста Унгени до столиці Молдови. Загальна вартість обох проектів - понад 106 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-