Je suis Ankara: на вулиці Франції та Швейцарії вийшли тисячі

Je suis Ankara: на вулиці Франції та Швейцарії вийшли тисячі

Укрінформ
Тисячі демонстрантів вийшли на вулиці французьких та швейцарських міст, щоб висловити підтримку жертвам теракту в Анкарі, що забрав життя 95 осіб, і засудити брудну війну та тероризм.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

Більше тисячі людей, переважно курдської національності зібралися у суботу на столичній площі Республіки висловити своє відношення до трагедії в Анкарі. Маніфестація виглядала стихійно. Її організатори пообіцяли повторити акцію в неділю о 15:00 за Києвом і пройтися ходою від площі Республіки до площі Шатле у центрі Парижа. «Курдська демократична рада Франції засуджує атаку, це боягузливий і огидний напад.  Турецький народ не дозволить себе залякати агресією проти тих, хто бореться за мир», - зазначив один із організаторів маніфестації. За його словами, схожі демонстрації пройдуть у Ліон та Тулузі.

Французькі ЗМІ повідомляють про участь у маніфестаціях тисяч людей, які вийшли на вулиці Марселя, Цюріха, Страсбурга. Демонстранти звинуватили офіційну владу у причетності до подвійних терактів в Анкарі.

Раніше повідомлялося, що тисячі демонстрантів вийшли на вулиці Туреччини зі звинуваченнями на адресу президента Туреччини Реджепа Ердогана щодо повільного реагування на теракт в Анкарі, а також щодо цензури в ЗМІ та соціальних медіа. Демонстрації, крім Анкари, також відбулися у Діярбакирі, Ізмірі, Батмані, Урфі та Вані.

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що влада має «переконливі докази», що напад було скоєно двома терористами-смертниками, які вчинили теракт в середині натовпу.

Нагадаємо, 10 жовтня в Анкарі перед початком мирної демонстрації пролунали два вибухи. За останніми офіційними даними, кількість жертв теракту сягнула 95 осіб, понад 180 поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-