За безпілотник над Парижем журналіста покарали на тисячу євро

Укрінформ
Суд Парижа оштрафував 32-річного журналіста катарського телеканалу «Аль-Джазіра» на 1 тис євро та конфіскував безпілотник, який той запускав над нічною французькою столицею.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили в прес-службі судової інстанції.

«Суд Парижа у вівторок ухвалив рішення щодо конфіскації дрона, пілотованого журналістом катарського телеканалу «Аль-Джазіра» Тристаном Редманом 25 лютого в Парижі без спеціального дозволу та оштрафував його на 1 тис євро», - йдеться у судовому рішенні.

Журналіст визнав свою провину, але відмовився оприлюднювати мотиви своїх дій. Згідно повідомлення, у даному випадку суд розглядав справу за спрощеною процедурою на основі прецеденту, запровадженого у Франції з 2004 року, який передбачає менш суворе покарання у випадку, коли підозрюваний у скоєнні злочину одразу «визнає себе винним».

Минулого тижня паризька поліція затримала трьох журналістів «Аль-Джазіри» за підозрою у причетності до запуску малогабаритних безпілотників, які дві ночі поспіль кружляли над Парижем. Тристан Редман працював у паризькому бюро «Аль-Джазіри». У листопаді він привіз із Лондона безпілотник і найняв двох колег для зйомки.

Читайте також: Безпілотники над Парижем запускали журналісти «Аль-Джазіри» - ЗМІ

Нагадаємо, наприкінці лютого безпілотники упродовж двох ночей кружляли над важливими об'єктами французького столиці. Зокрема, у ніч з понеділка на вівторок літальні апарати було помічено над посольством США, площею Згоди, Ейфелевою вежею, Будинком інвалідів та вежею Монпарнас, а у ніч з середи на четвер - над Національними зборами. Наприкінці січня безпілотники були помічені поблизу порту Бреста, де розташована військово-морська база, над Єлисейським палацом - адміністрацією президента Франції. Крім того, із жовтня 2014 року були зафіксовані польоти над 17-ма ядерними об'єктами у Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-