Гіларі Клінтон звинувачують у порушеннях правил державного листування

Укрінформ
Справжній скандал виник навколо потенційного кандидата у президенти США від демократів Гіларі Клінтон після того, як стало відомо про використання нею неслужбової електронної скриньки під час перебування на посаді держсекретаря.

Першою про це написала The New York Times, тема швидко набрала обертів та стала провідною на офіційних брифінгах у вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Пані Клінтон не мала адреси урядового мейлу впродовж усього її чотирьохрічного очолювання Держдепартаменту. Водночас її помічники не вжили вчасно заходів для збереження її персональних листів на сервері держдепу, як того вимагає закон", - написала NYT.

Читайте також: Гілларі Клінтон спародіювала Путіна. Відео

Клінтон можуть звинуватити в порушенні федерального законодавства, яке вимагає збереження в архівах усіх урядових документів, у тому числі листів глави держдепу, що стосуються виконання нею обов'язків. Як з'ясувалося, у глави держдепу взагалі не було особистої скриньки в поштовій службі відомства, для листування вона використовувала свій персональний акаунт, що також викликало запитання в контексті безпеки обміну інформації.

У вівторок заступник речника Держдепартаменту США Марі Харф зазначила, що хоча у держсекретаря Клінтон і не було захищеного поштового акаунту, при обговоренні та передачі класифікованої інформації вона користувалась іншими засобами - спеціальним телефоном та обладнанням для відеоконференцій, які мали відповідний ступінь захисту.

Прес-секретар Білого дому Джош Ернест відчув справжній натиск журналістів на брифінгу в вівторок, втім так і не визнав, що Клінтон порушила закон. Водночас він підкреслив, що важливо при використанні особистої пошти зберігати записи відповідно до закону.

Читайте також: Екс-глава ЦРУ визнав, що передавав коханці секретні матеріали

Як пише NYT, порушення щодо електронного листування колишнім держсекретарем Клінтон виявив один із комітетів Палати представників американського Конгресу під час розслідування кривавого теракту проти консульства США в Бенгазі три роки тому. Клінтон на запит держдепартаменту надала доступ до свого листування. Два тижні тому держдеп передав Комітету близько 300 листів - у розмірі приблизно 900 сторінок - про атаку в Бенгазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-