Львів’яни за місяць зібрали рекордну кількість органіки, яку переробляють на добриво

Фото

Упродовж жовтня на Львівську міську станцію компостування надійшла рекордна кількість органічних відходів, а саме 1451 тонна. Тут їх переробляють на корисне добриво.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

Зазначається, що з усієї зібраної органіки 244 тонни становлять харчові відходи від бізнесу, а  315 тонн – від населення. Також на переробку надійшло 700 тонн листя і 192 тонни гілля. Всі ці відходи замість того, щоб потрапити на сміттєзвалище, перетворилися на корисний компост, який підживить рослини не лише в місті, а й за його межами.

У комунальному підприємстві інформують, що кількість харчових і садово-паркових відходів, які отримають друге життя, у жовтні на 126% більше, ніж у вересні, та на 57% - ніж за весь 2020 рік.

Читайте також: У Житомирі школярів навчають створювати альтернативу пластику

Як повідомляв Укрінформ, з червня 2020 року в Львові розпочала роботу перша в Україні муніципальна компостувальна станція органічних відходів. Сюди щодня привозять понад 20 тонн органічного сміття від мешканців, ресторанів, продовольчих та комунальних підприємств, а уже через 3-4 місяці, після процесу компостування – отримують екологічно чисте добриво, яке агрофірми та й самі містяни використовують для покращення якості ґрунту.