У Тбілісі пройшов багатотисячний марш проти закону про «іноагентів»

Фото

Багатотисячний марш проти закону про «іноагентів» пройшов у Тбілісі. Противники законопроекту «Про прозорість іноземного впливу» зібралися у різних місцях столиці Грузії та об’єдналися на площі Свободи.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

 До учасників маршу приєдналися студенти, які зібралися біля станції метро «Руставелі».

Учасники «Маршу свободи» попрямували до будівлі МВС Грузії під гаслом «Служи Грузії».

За словами учасників маршу, акція біля МВС має символічне значення. Вони вважають, що представники МВС незаконно затримали і оштрафували учасників акцій, що проходять останнім часом.

Читайте також: США запроваджують обмеження щодо видачі віз для громадян Грузії через закон про «іноагентів»

Як повідомлялося, 14 травня парламент Грузії у третьому читанні ухвалив закон «Про прозорість іноземного впливу». Документ було ухвалено попри протести та зростання напруженості у країні.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі у суботу, ветувала цей закон. Водночас у правлячої партії «Грузинська мрія» є достатньо голосів для подолання вето. Якщо і після цього президент не підпише закон, його підписує та публікує голова парламенту.

У Конституції Грузії не вказані терміни, в які парламент має подолати вето президента. Припускають, що правляча партія «Грузинська мрія» може остаточно затвердити закон у середині червня.

Венеційська комісія Ради Європи наполегливо рекомендувала Грузії скасувати закон "Про прозорість іноземного впливу" в його нинішньому вигляді.

Фото: «Ехо Кавказу»