Туреччина веде перемовини з ЄС щодо спрощення візового режиму - МЗС

Туреччина веде перемовини з країнами-членами та інституціями Європейського союзу щодо спрощення візового режиму, та виступає за покращення відносин з ЄС.

Про це міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан сказав на спільній пресконференції після зустрічі з єврокомісаром з питань розширення Олівером Варгеї в міністерстві закордонних справ Туреччини, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Останнім часом виникла серйозна проблема з візовими питаннями в ЄС. Ми тривалий час вели переговори про це з нашими європейськими колегами. Ми спілкуємося безпосередньо з країнами ЄС і обговорюємо це питання з інституціями ЄС, щоб забезпечити зручність отримання віз, особливо для бізнесменів і студентів”, - сказав Хакан Фідан.

Міністр також запевнив, що Туреччина не вагається щодо поглиблення своєї економічної та політичної співпраці з установами ЄС і здійсненні подальших кроків в цьому напрямку. Зокрема Туреччина надає особливу важливість оновденню Митного союзу з ЄС.

Читайте також: Туреччина веде перемовини про фінансування з Південної Кореї та Японії для відбудови України - міністр

“Є принципова домовленість з ЄС щодо оновлення Митного союзу, але це має відбуватися планомірно і більш практично, виходячи з часових рамок… Також лібералізація візового режиму між Туреччиною та ЄС стоїть на порядку денному протягом багатьох років”, - сказав міністр.

За його словами, триває робота з відновлення офіційної діяльності Європейського інвестиційного банку в Туреччині.

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина привітала минулорічний звіт Європейської комісії про «стан політичних, економічних і комерційних відносин між Євросоюзом і Туреччиною», і прагне відновити зв’язок з ЄС.

Фото: unsplash